Ум Ханади- жената, от която бойците на ИДИЛ треперят

Тя е страшилището за ИДИЛ, техен смъртен враг.  Наричат я Ум Ханади, но всъщност се казва Уахида Мохамед Ал-Джумайли, на 42 години. Въпреки, че е млада някой е наричат бабата. Други ловецът на глави, трети домакинята. А тя просто е жена, която отмъщава аз избитите си близки от ИДИЛ.

Ум Ханади ръководи 70 мъже, отряд под ръководството на иракската полиция, който издирва терористи. ИДИЛ убиват баща й, тримата й братя, а перди 2 години и втория й съпруг. За какво друго да живее Ханади освен за отмъщението.

„Създадох тази бригада с моя втори съпруг, за да се бия с терористите. След това съпругът ми беше убит от ИДИЛ в началото на 2016 г.“, казва Ум Ханади.

Държавата подпомага отряда на Ум Ханади с оръжия, техника, гориво и каквото може.

Ум Ханади се превърна в знаменитост в региона, известен не с човечеството си, а с яростта си към врага.

Открито казва, че убива сама терористи и ги готви във вряла вода, знае, че това е жестоко, но някой пощади ли ме, казва ловецът на глави в женски дрехи.

Ум Ханади започна да се бори с джихадисти през 2004 г.,  като работи с иракските сили и коалицията в битката срещу Ал Кайда и по-късно ИДИЛ. Тя е била полицай и по време на режима на Саддам Хюсеин.

В отряда й, който ръководи днес, всички са мъже и й се подчиняват.

Тя е страшилището за иракските терористи. Правени са десетки опити да я убият, но без успех, заплашвана е повече от държавните мъже в Ирак.

Бойци на ИДИЛ се страхуват да бъдат убити от жени, според кюрдски войници, защото смятат, че това означава, че няма да отидат на небето.

Миналата година няколко световни медии излъчиха репортаж за жената-ловец на глави и тя не крие лицето си.

Казва: „Ще служа на страната си и ще ликвидирам ИДИЛ, докато мога. Няма какво да губя, защото нищо нямам“.

А в знак на признание местната полиция има коли с лика на Уахида Мохамед Ал-Джумайли.

- реклама -