Фейенорд
Снимка: twitter.com/Feyenoord

Ултраси на Фейенорд биха шефове на Унион

Официалната делегация на Унион е била нападната от фенове на Фейенорд късно снощи. Двата тима играят днес в Лигата на Конференциите.

Инцидентът е станал на една от големите улици в квартала с ресторанти и кръчми в Ротердам. Делегацията на Унион е била от 25 души, между които и президентът Дирк Цинглер. В групата е имало и седем жени. Делегацията на немския клуб е била нападната от около 60 хулигани. Битката е продължила тре-четири минути, след което на мястото е дошла полиция.

„Беше нереално. Появиха се отнякъде, сложиха маски и ни нападнаха. Навсякъде се разхвърчаха маси и чаши“, разказа престашето Кристиан Арбайт. Полицията е върнала делегацията на Унион обратно в хотела. Една от жените е била приета в болница, но се е върнала сутринта в хотела.

Унион препоръчана феновете си да се придвижват само на големи групи и да се срещнат на старото пристанище. От него има автобуси до стадиона. Клубът от Берлин получи 2400 билета за мача на „Де Кайп“. Очакват се обаче поне 3000 запалянковци от Германия.

Фейенорд се извини официално за инцидента по-рано днес. „Ние нямаме нищо общо с извършителите на този подъл акт. Лудост е да се петни името на Фейенорд и на Ротердам по такъв начин. Надяваме се, че извършителите ще бъдат намерени и ще бъдат наказани“, се казва в изявлението на клуба.

От полицията съобщиха, че са арестували един от нападателите и издирват останалите.

- реклама -