Харманли

Укрепват оградите на бежанския център в Харманли

До 1 декември всичко ще е готово

Работници укрепват и бетонират оградата на регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли. Заявката е до четвъртък всички участъци с „пробойни” да бъдат затворени.

Днес областният управител на Хасково Станислав Дечев посети на място центъра в Харманли и проследи напредъка в строителство. До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени, съгласно указанията на министър-председателя в оставка Бойко Борисов след неговото посещение в петък.

Новата ограда ще е по-сигурна от старата

5180572

Изграждането и ремонтът включват изкопни работи, изливане на бетон и полагане на метални преградни пана, така че до четвъртък целият периметър от 2920 линейни метра да бъде обезопасен и укрепени. В момента там работят 35 строителни работници и монтажници, а повече от 300 са разпределени на три смени за изработването на металните пана. Първите от тях вече са доставени и се монтират на място.

Като част от обезопасяването на центъра своевременно са маркирани и премахнати дърветата в периметъра на оградата, а в момента се изготвя проект за цялостно й осветление. Очаква се доставка на бодлива тел за обезопасяване на вече изградените участъци, включително и за стоманенобетоновата ограда, разположена по главната улица на града.

- реклама -