Украински самолет за първи път нанесе удар в Русия

Украински самолет за първи път нанесе удар в Русия. „Руски команден възел“ е бил ударен в неделя. Украински военен самолет за първи е нанесъл удар в Русия, каза украински военен източник пред Sky News.

Източникът посочи, че „руски команден възел“ е бил ударен в неделя

в района на Белгород, Западна Русия.

Засега не е ясно какъв тип боеприпаси са били използвани при атаката, включително дали са били произведени в страна от НАТО.

Съединените щати и Франция наскоро заявиха, че на украинските въоръжени сили е разрешено да използват оръжията си, за да нанасят

удари по военни цели в Русия.

Съгласно новите насоки, одобрени от президента Джо Байдън, американските боеприпаси могат да бъдат използвани на руска територия, за да помогнат за защитата на града в североизточна Украйна.

Лорд Камерън, министърът на външните работи на Обединеното кралство, беше по-малко конкретен, като просто каза, че зависи от Украйна да реши как да използва британските оръжия – например крилатите ракети „Сторм шадоу”, които могат да

бъдат изстреляни от украински самолети.

Говорейки при условие за анонимност, украинският военен източник поясни пред Sky News:

„Мисия на украинските военновъздушни сили е ударила руски команден възел в Белгород. Въпреки че оценката на щетите все още се извършва, резултатът е потвърден като пряко попадение.”

Украйна досега е нанесла множество удари с дронове дълбоко в руска територия. Но използването на боен самолет може да се разглежда

от Москва като нова ескалация на войната.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са свалили няколко украински дрона в района на Белгород, като не е ясно дали това касае същата атака на украинските военновъздушни сили.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено