Украинец си купи най-скъпата вила

Украинският милиардер Ринат Ахметов е купил вила за 200 млн. евро на Френската ривиера от Campari Group. Така той стана поредният свръх заможен човек, който влага пари в недвижим имот, съобщава Financial Times.

Вила „Кедрите“ бе обявена от Блумбърг за най-скъпото жилище в света. Тя беше обявена за продажба през 2017 г. за 350 милиона евро.

Това не е първата подобна инвестиция за милиардера – той притежава един от най-скъпите апартаменти във в Лондон – на стойност 162 млн. евро. Ахметов е син на миньор от източната област Донецк, който се превърна в най-богатия олигарх в Украйна със състояние от 6,7 млрд. долара според списание Forbes.

Компанията на Ахметов е отказала да съобщи дали той ще използва вилата като частна резиденция.

„Компанията гледа на актива като на дългосрочна инвестиция”, се казва в съобщението на Инвестиционната компания SCM Holdings Limited.

Имението Villa des Cèdres с площ от 1670 кв. м е построено през XIX век, а по-късно е разширено за създаването на „една от най-красивите ботанически градини в света“.

Пищният дом е принадлежал на белгийския крал Леополд Втори, след което е продаден на семейство Марние-Лапостол, създателите на ликьора Grand Marnier.

Имението има 14 спални и земя от 141 декара в рамките на придобиването на Société des Produits Marnier Lapostolle през 2016 г.

Ахметов стана известен, след като придоби стоманени и минни активи в Украйна в началото на новия век. Той живееше в Донецк, Източна Украйна, когато подкрепяните от Русия сепаратисти започнаха боеве с украинските сили там през 2014 г.

- реклама -