Уилям Кейт Полша визита

Уилям, Кейт и децата на посещение в Полша. Дали ще смекчат лошия вкус от Брекзит?

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт започнаха от Варшава своето петдневно посещение в Полша и Германия.

Херцогът и херцогинята на Кембридж пристигнаха този следобед в полската столица Варшава заедно със своите деца – принц Джордж, който в събота става на 4 годинки, и 2-годишната принцеса Шарлот.

Уилям Кейт Полша визита

Целта на визитата е да се подчертаят приятелските връзки на Великобритания с ЕС в момент, в който тя преговаря за напускане на съюза.


След като пристигнаха на летището във Варшава, Уилям и Кейт и техните деца бяха откарани в полския президентски дворец за среща и късен обяд с полския президент Анджей Дуда и неговата съпруга Агата. Британското знатно семейство бе разведено и из градините на двореца, пред който се беше събрало множество, развяващо знамената на Полша и на Великобритания. Когато Уилям и Кейт излязоха за кратко с домакините да се разходят през президентския дворец, множеството започна да скандира и да им прави снимки.

КЕЙ
Кралската двойка  посети по-късно днес Музея на Варшавското въстание, където има среща и с ветерани от Втората световна война. Знатните персони ще имат днес и срещи с представители на полски компании и на британски компании в Полша. Тази вечер принц Уилям ще произнесе реч по време на прием в историческия парк Лаженки.
Предвижда се утре Кейт и Уилям да пътуват до Гданск, за да посетят бивш нацистки концентрационен лагер, да присъстват на градско празненство и да се срещнат с членове на полското движение „Солидарност“.

В сряда те трябва да пристигнат в Берлин. При посещението си в Германия двойката планира да посети също така Хайделберг и Хамбург.

При пристигането си днес във Варшава Кейт носеше бяло сако и пола на Александър Маккуин и държеше на ръце дъщеря си, принцеса Шарлот, облечена в розова рокля на цветя с късо ръкавче. Принц Чарлз бе с черен костюм, а принц Джордж с къси панталонки и риза с дълъг ръкав.


Очаква се двете деца да предизвикат голям интерес по време на това пътуване, определено от британската преса като „офанзива на чара“, целяща да смекчи британската дипломация за Брекзита, отбелязва АП. В двореца Белведере във Варшава, в който ще нощуват Уилям и Кейт и техните деца, вече е обособена детска площадка с играчки на нея.

- реклама -