Уил Смит се извини за шамара на Оскарите

Американският актьор Уил Смит се извини за шамара на Оскарите, който нанесе на водещия на церемонията Крис Рок. Смит определи поведението си като „недопустимо и непростимо“. Извини се също така на Киноакадемията на САЩ и зрителите, съобщиха световните информационни агенции.

На 94-ата церемония за раздаване на престижните филмови награди Смит удари по лицето водещия, след като той се пошегува със съпругата на Смит Джада Пинкет Смит, която страда от алопеция, загуба на коса.

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително“, написа Смит в Инстаграм. Актьорът, който взе статуетката за главна мъжка роля, добави, че поведението му миналата нощ е било недопустимо.

Кои са победителите на наградите „Оскар“

„Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече. Не можех да го понеса и реагирах емоционално, каза той. И обръщайки се към колегата си, когото удари, заяви, че иска публично да му се извини. „В света на доброто и любовта няма място за насилие“, обобщи той.

Вчера от Киноакадемията, организираща церемонията, осъдиха поведението му и обявиха, че обсъждат какви мерки да предприемат. Заговори се дори за отнемане на статуетката му.

Самият Уил Смит зашлеви шамара, тъй като в един от скечовете си Крис Рок се пошегува със съпругата му Джейда Пинкет Смит. Той заяви, че с нетърпение очаква да я види в продължението на „Редник Джейн“. Коментарът беше предизвикан заради голата глава на актрисата, която прилича на тази на Деми Мур от военната драма. Докато прическата на Мур е била специално направена заради филма обаче, то Джейда Пинкет Смит страда от алопеция, което я принуждава да обръсне косата си.

 

 

- реклама -