Клинтън

Уикилийкс вади нови разкрития срещу Хилъри Клинтън

Джулиан Асанж – основател на „Уикилийкс“ се закани, че ще публикува нови разкрития за кандидата на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън, които могат да се окажат значими за предизборната надпревара.

Ще рефлектират върху изборите

В интервю за „Фокс нюз“ Асанж, който от 2012 г. се укрива в еквадорското посолство в Лондон, заяви, че в момента сътрудниците на сайта преглеждат хиляди страници материал.

Асанж

Запитан дали данните биха могли да променят гласуването основателя на Уикилийкс отговори, че при всички случаи те са значими и успехът им ще зависи от това как ще се разпространят сред обществеността и медиите.

По думите на австралиеца документите ще бъдат публикувани преди деня на изборите 8 ноември.

Пореден удар срещу Хилари

Преди провеждането на конгреса на Демократическата партия миналия месец „Уикилийкс“ публикува 20 000 имейла, от които стана ясно, че ръководството на партията умишлено е пренебрегвало кампанията на Бърни Сандърс за сметка на тази на Хилари Клинтън. Това доведе до оставката на лидера на партията Деби Васерман-Шулц.

„В случая с разкритията на Демократическата партия ние се опитахме възможно най-бързо да ги публикуваме преди конгреса, тъй като хората имат право да разберат кого номинират“, каза още Асанж.Същото е валидно и тук, при американския изборен процес“, допълни той.

- реклама -