принц на саудитска Арабия Султан Ал Сауд

Ухажваме саудитски принц да инвестира у нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова запозна принца на Саудитска Арабия Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд с възможностите за инвестиции в сферата на туризма в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Ангелкова разкри пред принца, който оглавява Борда на директорите на саудитската Комисия по туризъм и национално наследство, всички възможности за инвестиции в планинския и СПА туризма. Тя детайлно представи проектът за развитие на курорта Боровец. Министър Ангелкова не пропусна да изтъкне, че тази година се очертава да бъде рекордна за българския туризъм, което поражда нуждата от нови хотели от висок клас.

Представена бе статистика, че през тази година 4 и 5 звездните хотели са много добре запълнени, а сезонът на Черноморието се удължава.

Принцът се запозна и с основните ни предимства като инвестиционна дестинация:

  • ниските данъци,
  • финансовата стабилност,
  • повече от 44 милиарда евро привлечени преки чуждестранни инвестиции у нас за 20 години,
  • насърчени от държавата със сертификат за клас инвестиция 27 проекта в сферата на туризма и др.

В рамките на посещението си той разгледа някои от най-емблематичните обекти на столицата — Ларгото, Музея на София, Народния театър „Иван Вазов“.

В Националния исторически музей принц Султан Ал Сауд бе впечатлен от тракийското наследство на страната ни и намерените артефакти на територията на България.

- реклама -