UFC
Снимка: ЕРА/БГНЕС

UFC 249 ще се състои, въпреки заразения Роналдо Соуза

Ръководството на Абсолютния боен шампионат (UFC) потвърди, че въпреки случая със заразен с коронавирус ММА боец, турнирът UFC 249 ще се проведе по план. Боевете са в Джаксънвил Флорида тази нощ без публика. В следващата седмица ще има три подобни турнира.

По-рано днес ESPN съобщи, че Роналдо „Жакаре“ Соуза е заразен. 40-годишният бразилец трябваше да се бие срещу Юрая Хол от Ямайка.

„Срещата между Соуза и Хол е отменена. Положителен тест за коронавирус е дал бразилецът и двама от членовете на неговия екип. Соуза и секундантите му нямат симптоми. Медицинската служба на UFC ще контролира здравословното им състояние и ще им предоставя помощ за лечението. Други заразени бойци няма. Турнирът ще се състои“, се казва в заявление на UFC.

Бразилецът наскоро заяви, че се страхува от коронавируса, но ще участва в турнира, тъй като се нуждае от пари. Главно събитие тази нощ ще бъде боят между американците Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи. Първоначално съперник на Фъргюсън трябваше да бъде Хахиб Нурмагомедов. Руснакът обаче не може да участва заради пандемията от коронавирус.

- реклама -