Уейд

Уейд смени Маями с Чикаго

Дуейн Уейд ще продължи кариерата си в Чикаго Булс. Гардът е подписал договор с „биковете“ за следващите два сезона, като според медиите стойността на трансфера е 48 милиона долара. Уейд, който има 12 участия в Мача на звездите, се завръща в родния си град.

„Щастливи сме, че Уейлд реши да премине в Чикаго. Рядко се появява възможност да привлечеш трикратен шампион в отбора. Той отлично ще се впише в тима“, каза генералният мениджър на „биковете“ Гар Форман.

В последните 13 сезона Дуейн Уейд бе част от състава на Маями Хийт. С бившия си тим той спечели на три пъти шампионската титла в НБА – през 2006, 2012 и 2013 година. 34-годишният Уейд е роден в Чикаго, но никога до момента не е играл за Булс.

По всяка вероятност 34-годишният баскетболист е решил да смени отбора, тъй като е недоволен от статуса си в Хийт. През 2010-а година той дори прие съкращаване на заплатата си, за да може Маями да се вмести под тавана на заплатите. Неговото желание да получи по-голяма сума пък е съвсем логично с оглед на договорите, които бяха подписани от редица негови колеги само в рамките на изминаващата седмица.

- реклама -