УЕФА
Снимка: ЕРА/БГНЕС

УЕФА се извини на Реал Мадрид и Ливърпул

УЕФА се извини на феновете на Реал Мадрид и Ливърпул, както и на феновете на двата отбора за инцидентите от финала в Шампионската лига. Началото на мача в Париж се забави с над 30 минути заради инциденти със запалянковците.

По-късно англичаните се оплакаха официално и поискаха разследване на мерките на полицията, хаосът около организацията на стадиона и неадекватните действия на органите на реда. Вчера и Реал разпространи официална позиция по повода. В нея от Белия балет поискаха да бъде отговорено на въпроси около инцидентите. Както и на това защо финалът въобще се е провел в Париж.

„Нито един футболен фен не трябва да бъде поставян в тази ситуация и това не трябва да се повтаря. УЕФА желае искрено да се извини на всички зрители, които трябваше да преживеят или станаха свидетели на плашещи и тревожни събития преди финала в Шампионската лига“, гласи съобщението на УЕФА.

Френският президент Еманюел Макрон също взе отношение. Той призова притежателите на билети, останали извън стадиона, да бъдат компенсирани. „Съчувствам на всички семейства, които са имали проблеми. Помолих правителство да изясни причините за случилото се. Искаме да ги обясним най-подробно на нашите съграждани, на испанците и на британците“, заяви Макрон.

„Извинението е само старт – има още много път до края. То няма как да скрие фалшивото съобщение за закъснението на началото на мача. Нито събитията във фен парка. Нито случилото се след мача“, заяви легендата на Ливърпул Кени Далглиш.

- реклама -