УЕФА, Шампионска лига
Снимка: ЕРА/БГНЕС

УЕФА решава за евротурнирите в сряда

Ръководството на УЕФА ще проведе извънредна среща с 55-те членки на организацията в сряда. На нея ще се реши как да бъдат завършени Шампионската лига и Лига Европа този сезон. Миналата седмица централата отложи финалите на двата турнира в края на май. Засега е ясно, че те не могат да се проведат по график заради кризата с коронавируса.

От УЕФА са решени да намерят начин да доиграят двата евротурнира. Най-вероятно обаче това ще се случи в различен от традиционния формат. Ще се разгледа и опцията оставащите мачове да се проведат пред празни трибуни.

На срещата ще бъде обсъдено и изиграването на плейофите за класиране на финалите на Евро 2021. В момента планът предвижда България да приеме Унгария в началото на юни.

На утрешната среща ще бъде повдигната и друга важна тема – какво ще се случи с футболистите, чиито договори изтичат в края на май или края на юни, при положение, че местните първенства се доиграят на по-късен етап, както и кога и под каква форма ще се състои трансферният прозорец в Европа.

- реклама -