УЕФА, доклад, приходи, футболни клубове

УЕФА разследва подозрителен мач от efbet Лига

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев разкри, че от УЕФА е постъпил сигнал за съмнителен мач от efbet Лига. Разследването е започнало в средата на миналия месец.

„От Брюксел ме информираха, че от средата на месец май се разследва съмнителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни. Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото е отражение, че не желаят да се борят за него и това доведе до оранжевата нота за този мач“, каза Василев пред bTV.

Той говори в предаването „Защо, господин министър?“. Министърът каза още, че догодина ще има проект за нов национален стадион.

„Екипът на Министерството на младежта и спорта е заложил сериозна сума за започване на проект на нов национален стадион. Министърът на финансите е информиран за това. Той помоли за специална 4-годишна програма по проект. Провели сме разговори с главния архитект. Няма особено голям избор във възможностите за място. Ще го направим след широко обществено обсъждане. Вариантите са няколко. Единият е летище София, другият е изходът за Пловдив срещу резиденция „Врана“, а третият е Обеля-Люлин“, каза спортният министър.

- реклама -