УЕФА разкрива проблеми с турската инфраструктура за домакинството на Евро 2024 г.

Кандидатурата на Турция за домакинство на Европейското първенство през 2024 година може да пострада сериозно в търсене на спечелване на битката с Германия за приемане на евро финалите.

УЕФА разкри, че държавата има много сериозни транспортни проблеми, въпреки че президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган отдели десетки милиарди за подобрение на инфраструктурата в последното десетилетие.

Според доклад на УЕФА само пет града в Турция – Истанбул, Анкара, Анталия, Трабзон и Газиантеп отговарят на транспортните изисквания, дори след планираните подобрения.

Четири други ще предприемат временни мерки по въпроса с инфраструктурата. В добавка на това, хотелското настаняване е силно ограничено, с изключение на Истанбул и Анталия. Освен това, само четири стадиона могат да приемат срещи от четвъртфиналната фаза и отвъд, като всички са разположени в северозападната част на Турция. От УЕФА споделиха, че сред проблемите на страната-кандидатка за Евро 2024 са и липсата на гаранция за спазване на човешките права, както и географското разположение на тренировъчните съоръжения.

- реклама -