УЕФА, доклад, приходи, футболни клубове
Снимка: УЕФА

УЕФА иска националните първенства да бъдат завършени

УЕФА, Европейската клубна асоциация и Европейските лиги са призовали всички 55 членки на европейската футболна централа да не „изоставят“ първенствата си и да ги завършат. Стига това да стане възможно.

„От изключително значение е дори подобна криза, като тази епидемия, да не възпрепятства това нашите състезания да се решават на терена. Да се решават според правилата и титлите да се печелят на базата на резултати. Това трябва да осигурим, докато съществува и последната възможност“, се казва от УЕФА.

Вчера Белгийската футболна федерация реши окончателно да прекрати местното първенство. Така за шампион бе обявен временният лидер Брюж. Някои отбори в Нидерландия и Италия също искат преждевременен край на сезона. В България също има клубове, които не желаят сезонът да се доиграе. От УЕФА обаче настояват за пълно доиграване, дори и това да се случи след 30 юни. Подобен вариант би се отразил на провеждането на първите кръгове на евротурнирите през следващия сезон.

Писмото е подписано от президента на УЕФА Александър Чеферин, президента на Европейската клубна асоциация Андреа Аниели и президента на Европейските лиги Ларс-Кристер Олсон. В него все пак се подчертава, че здравето на феновете и футболистите остава най-важният приоритет.

- реклама -