УЕФА, Евро 2020
Снимка: ЕРА/БГНЕС

УЕФА отнема Евро 2020 от Глазгоу, Дъблин и Билбао

УЕФА може да отнеме правото на Глазгоу, Дъблин и Билбао да приемат мачове от Евро 2020. За това съобщават различни медии от Шотландия, Ирландия и Испания.

Причината е, че правителствата във въпросните страни отказват да дадат уверение на УЕФА за това дали на стадионите ще може да има зрители. Въпросните три нации предприемат по-предпазлив подход в сравнение с останалите, които приемат мачове, които пък са по-големи оптимисти относно това как ще изглежда ситуацията през юни.

Според „Асошиейтед Прес“ и БиБиСи Европейската футболна централа е поставила краен срок до началото на април за всички 12 града домакини относно плановете им за провеждане на мачовете. Здравният министър на Шотландия Джийн Фрийман каза в сряда, че още е рано за подобни планове. Специално за Шотландия отнемане на домакинството би бил голям удар. Страната се класира за първи голям форум от Световното през 1998-а, и трябва да приеме четири срещи на „Хемпдън Парк“. Две от тях са точно на шотландския национален тим.

Ирландското правителство заяви, че е твърде рано да дава категорични отговори на УЕФА. Същото направи и Испания. Според АП, ако бъдат отнети домакинствата на Глазгоу и Дъблин, мачовете могат да бъдат преместени на други стадиони на Острова. Вчера обаче УЕФА заяви, че няма вариант Евро 2020 да се проведе само в Англия.

- реклама -