Шампионската лига, жребий, УЕФА
Снимка: ЕРА/БГНЕС

УЕФА отложи финалите на Шампионската лига и Лига Европа

УЕФА официално отложи финалите на Шампионската лига и Лига Европа заради пандемията от КОВИД-19. По програма те трябваше да се проведат през май.

В началото на миналата седмица европейската централа обяви, че премества Евро 2020 за следващата година. Целта на този ход е местните първенства и евротурнирите да бъдат завършени през лятото. От УЕФА не обявиха конкретен план как и кога трябва да бъдат довършени двата европейски клубни турнира, но днес организацията потвърди, че отлага финалите им. Отлага се и мачът за титлата в Женската шампионска лига.

По програма финалът на Шампионската лига трябваше да се проведе на 30 май в Истанбул. Финалът на Лига Европа бе насрочен за 27 май в Гданск.

От УЕФА обаче заяви, че все още се надяват мачовете да се поведат на споменатите дати и всички срещи преди тях да бъдат изиграни. Очаква се нова работна среща на организацията в началото на април. На нея ще бъдат обсъждани евентуални нови реформи и дати.

Мачове в Европа през уикенда

Сред споменаваните варианти са мини-финални турнири и срещи само в един мач – без реванши. Освен това вече има съгласие, че мачовете от европейските турнири ще могат да бъдат играни и през уикенда. Освен това е взето решение финалът на Шампионската лига да не е последният мач от сезона в Европа. Тоест има вариант квалификациите за турнира за следващия сезон да започнат преди да е ясен новият шампион на Стария континент.

- реклама -