Левски УЕФА турнир

УЕФА изхвърли Левски от евротурнирите за два сезона. Сините: Няма да се стигне до изключване!

Левски е изваден от евротурнирите за следващите два сезона.

Това написа УЕФА на официалната си страница.

„Сините“ няма да могат да участват в турнирите под егидата на централа за сезоните 2019/20 и 2020/21, ако до 31 януари клубът не успее да докаже, че е изплатил своите задължения до датата 30 септември 2018.

Освен това Левски е глобен със сумата от 100 хил .евро.

Малко по-късно новината бе свалена английската версия на страницата на УЕФА, но я има на френската и португалската.

„Левски“ трябва да плати над 1 милион евро до 28 февруари, за да избегне изхвърляне от европейските клубни турнири за следващите два сезона.

Дълговете към Националната агенция за приходите (НАП) възлизат на 700 000 евро. По сметките на футболисти и треньори трябва да бъдат преведени 290 000 евро, а 50 000 евро – към друг клуб.

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов съобщи чрез официалния сайт на „сините“, че до изключване на клуба от евротурнирите на база административни критерии няма да се стигне.

Той потвърди думите си от тази седмица, че ръководството има план как да разреши финансовите проблеми.

„В късния следобед днес в медиите бе разпространена новина, свързана с наказание от УЕФА относно участието ни в европейските клубни турнири.

За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове.

Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица.

Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има“, написа Иванов.

- реклама -