фенове Русия - Англия

УЕФА готви сериозни санкции за Русия и Англия

Русия и Англия могат да се простят с мечтата за европейска титла още след първия си мач на първенството във Франция. УЕФА е заплашила да изхвърли и двата отбора от надпреварата, ако непристойното поведение на техните фенове продължи.

Привърженици на „трите лъва” и „сборная” на няколко пъти се сблъскаха в Марсилия, в следствие на което пострадаха доста хора, петима от които са с опасност за живота. Ексцесии имаше и по трибуните на „Стад Велодром”, където група руснаци нахлу в сектора на англичаните и се опита да плени част от знамената им.

Заради гаменските изцепки УЕФА стартира дисциплинарно производство и се очаква да се произнесе на 14 юни. „Изпълнителният комитет на УЕФА предупреди двете централи, че независимо от решението, което ще бъде прието, ние без никакво колебание ще присъдим допълнителни санкции и на двете страни.

В това число те трябва да знаят, че има предвидено потенциално изваждане на страните от Евро 2016, ако безредиците от двете агитки се повторят в следващите мачове”, се казва в решението на УЕФА от днес.

- реклама -