УЕФА глоби Левски с 57 000 евро

УЕФА наложи второ тежко наказание на ПФК Левски във връзка с издигнати знамена от привържениците на тима по време на срещата реванш от Втори квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор на 21 юли. Това съобщи официалният сайт на клуба.

Ето и цялото съобщение от ПФК Левски:

Клубът е санкциониран с парична санкция от 57 000 евро и мач на закрити врата при следващото домакинство от европейските клубни турнири. Това наказание идва след първото, произнесено след мача в Словения на 14 юли.

Тогава дисциплинарната комисия на УЕФА наложи наказание на Левски сектор Б да бъде частично затворен и покрит със знаме на УЕФА „No to racism“ и емблемата на Европейската футболна централа в следващия домакински мач на клуба в Европа.

Новото, по-сериозно наказание, пък дойде след предупреждение от страна на европейската футболна централа, че ще разгледа подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор Б.

Описаните от УЕФА знамена и знаци:

Знаме с наличието на келтски кръст, показанo от левскари. Кръстът е покрит с тиксо, докато една група от привърженици, стоящи зад знамето са облечени с идентични тениски със същия символ:

Източник: levski.bg
Източник: levski.bg

Знамето, показно по време на първия мач и донесло първото наказание:

Източник: levski.bg
Източник: levski.bg

Знаме с емблема от Втората световна война на нацистката 1-ва СС дивизия Лайбщандарт СС Адолф Хитлер ( LSSAH ):

Източник: levski.bg
Източник: levski.bg

Нацистки орел държи клубната емблена на Левски вместо свастика:

Източник: levski.bg
Източник: levski.bg
- реклама -