УЕФА, доклад, приходи, футболни клубове

УЕФА позволи да има фенове на мача с Унгария

УЕФА разреши завръщането на феновете по трибуните, стига местните власти и закони да го позволят. Това съобщи официално европейската футболна централа.

В момента в България е разрешено да има зрители и по стадионите, и в залите, така че това е отлична новина за националния ни тим. Само след 10 дни лъвовете приемат Унгария в бараж за класиране на Евро 2020. Двубоят е на националния стадион „Васил Левски“. УЕФА разрешава до 30% от капацитета на стадиона да е пълен със зрители. Това означава, че на трибуните за мача с Унгария може да има около 12 000 души. Засега европейската централа не позволява фенове на гостуващите отбори.

УЕФА добавя, че спазването на социална дистация е задължително.

„27 страни на континента позволяват на определена бройка зрители да са на стадиона. Така ние разрешаваме присъствието им на всички места, където го разрешават и властите. А в един турнир едно, в друг – друго. Това е объркващо за феновете. В тези трудни заради коронавируса времена е важно да има надежда. Ние даваме такава на феновете. Но те трябва да спазват санитарните мерки“, заяви президентът на европейската централа Александър Чеферин.

- реклама -