УЕФА, доклад, приходи, футболни клубове

УЕФА дава 4,3 милиона евро помощ на БФС

Българският футболен съюз, както и всяка една федерация, членка на УЕФА, ще получи помощ в размер на 4,3 милиона евро. Европейската футболна централа отпуска средствата, които ще дойдат от програмата Хеттрик, за да ги използва всяка страна по своя преценка за възстановяване от кризата с коронавируса. Общата сума на помощта е 236.5 млн. евро.

„Нашият спорт е изправен пред безпрецедентно предизвикателство, предизвикано от кризата с КОВИД-19. УЕФА иска да помогне на своите членове да отговорят по начин, по който те намират за подходящ. Разбира се, в зависимост от специфичните обстоятелства“, коментира президентът на централата Александър Чеферин.

„Ние се съгласихме, че до 4,3 милиона евро, които се изплащат от инвестиционния фонд на УЕФА, могат да бъдат използвани от нашите членове по тяхна преценка в опит да възстановяването на футболната общност. Вярвам, че това е отговорното решение, с което ще помогнем. Горд съм от обединението, което футболът показва по време на тази криза. Без никакво съмнение, футболът ще бъде в сърцето на завръщащия се към нормалността живот. Когато настъпи моментът, футболът трябва да е готов“, допълни Чеферин.

Това е втората сериозна парична помощ, която ще получи БФС. Други поне 1,5 млн. лева ще дойдат от ФИФА.

- реклама -