Индиана

Учител с поне 3 огнестрелни рани спрял ученика, стрелял на изпит в Индиана

Учител с поне 3 огнестрелни рани е успял да спре ученика, стрелял на изпит в Индиана.

Според телевизия ABC, по време на учебните занятия един от учениците поискал от учителя да излезе от час, след което се върнал с два пистолета и открил огън. Произвел е шест изстрела. Ранени са ученичка и преподавателят, които са откарани в болница, съобщи полицията.

Учителят, по думите на неговия брат, е получил минимум три огнестрелни рани. В момента го оперират, няма данни за състоянието му. Според един от учениците именно учителят е съумял да спре стрелеца, посочва ABC.

Полицията установява как стрелецът, чието име и възраст не се съобщават, се е сдобил с оръжията. Той не е пострадал и е бил арестуван от пристигналите полицаи. Мотивите му засега са неизвестни.

Преди седмица подобна трагедия се разигра в град Санта Фе в щата Тексас, където 17-годишният Димитриос Пагуртис застреля десет души и рани още толкова. По данни на CNN от началото на годината в училищата в САЩ вече е имало 22 случая на употреба на огнестрелно оръжие, при които е имало убити и ранени.

Демократите в Сената на щата Индиана изразиха съпричастност и призоваха за мерки за предотвратяване на подобни стрелби, включително да бъдат въведени ограничения за огнестрелните оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Източник: БТА

- реклама -