Училище сред природата – възрожденските традиции са актуални и днес

Съвременните деца имат все по-голяма нужда да са навън сред природата, защото масово са обсебени от електронните устройства. По  време на ваканциите, родителите започват да се чудят как да накарат своя наследник да се отдаде на полезни занимания, а не да стои по цял ден вкъщи пред компютъра.

 

Когато не са на училище и нямат извънкласни задачи, идеалният вариант за малките палавници е да са сред своите приятели, с които да общуват и споделят безгрижните детски дни. Понеже повечето родители са ангажирани по цял ден, изниква проблемът кой да наглежда мъниците. Детските летни лагери са отличен вариант за ваканциите, още повече, че са място на което малките момичета и момчета се учат на ред, отговорност, самостоятелност и придобиват полезен опит.

 

 

Лагерното време е период за забава и за нови запознанства. Затова много от родителите предпочитат децата им да са на чист въздух,  далеч от замърсената градска среда, за да са сред свои връстници вместо да стоят сами вкъщи. Пък и всеки свързва училището сред природата от своето детство с много весели истории и трайни приятелства. От позицията на родител обаче най-добре е лагерът да е и място, където програмата включва и обучение. Така игрите ще се редуват с часове за  усъвършенстване на знанията на учениците.

 

Нашият детски летен лагер Лъки Кидс е мястото, харесвано от много малчугани и техните родители, не само заради отличните условия, но и заради чуждоезиковото обучение. Той се посещава от деца от 5 до 14 години като програмата е съобразена, както с възрастта, така и с индивидуалните потребности на участниците. Няма ограничения и изисквания за нивото на владеене на езика.

 

Международния лагер в Банско е специализиран в изучаването на английски език. Подходът на учителите цели повишаване на лексикалните, граматическите и стилистичните познания на децата, дори и за тези, които тепърва започват да  изучават езика. Програмата в Лъки Кидс е специално разработена от екип педиатри, педагози, диетолози и други специалисти, работещи с подрастващи. Времето е балансирано между пълноценен отдих, уроци и поредица от активности, полезни за развитието на малчуганите.

 

 

Предвидени са и много  занимания, спорт, кулинария и екипни игри. С децата работят екип професионалисти с висок образователен ценз. Екипът от професионалисти прилага световни иновативни подходи в детското образование. Наред с новите методи на възпитание и обучение, лагерният живот в Банско предполага запознаване на децата с възрожденските традиции на китния български регион.

 

Участниците в лагера отсядат в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс. Комплексът е разположен в любимия български курорт и разполага с луксозни и уютни студиа и хотелски стаи. Оборудвани зали за занятия, детски кътове, изискани ресторанти, модерен спа център и места за активен спорт и игри, са винаги на разположение на децата.

 

Графикът и лагерът са съобразени с възрастта на малките палавници, както и с техните индивидуални нужди. Децата се хранят по пет пъти на ден. В менюто преобладават полезни и свежи храни, които са подходящи за подрастващите. Здравословното меню е приготвено от шеф готвачите на комплекса с екологично чисти продукти.

 

Едно от най-големите предимства на лагерите са, че там децата се научават да бъдат по-самостоятелни и отговорни. Научават се да се съобразяват с останалите и да спазват общия режим, да помагат на приятели те си, да споделят игрите както и да преодоляват заедно различни предизвикателства.

 

Базата в Банско предлага възможност за полезни занимания на открито, като разглеждане на природни, културни и исторически забележителности, еко походи, конна езда, колоездене, риболов, арт занимания и много др. Почитателите на киното, изобразителното изкуство или изкушените от кулинарията също имат възможност да творят между уроците по английски език.

 

В Лъки Банско има и ескейп стаи, където забавните предизвикателства развиват детската креативност и логика. Лагерният живот развива низ от добродетели, които се изграждат при възпитанието в ученическа възраст.  

 

Снимки: ЛЪКИ КИДС

 

- реклама -