компенсация неучебен ден София температури класни стаи МОН, занятия, мероприятия, пътувания, коронавирус училище ученици занятия материал училище, паралелки, групи, Вълчев

Училищата в Пловдив готови за онлайн обучение

Община Пловдив има готовност да премине към онлайн обучение на всички ученици с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Това съобщиха от пресцентъра на общината, цитирайки заместник-кмета по образование Стефан Стоянов.

По думите му провеждането на дистанционно обучение във всички общински училища е възможно благодарение на въведените облачни технологии в учебния процес. Това дава възможност на 100 процента то да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

За целта ще се използват всички над 170 обучени преподаватели.

Всички описани ресурси са достъпни в идентичен вид на https://cloud.cct.bg, като са изцяло на български език, напълно безплатни и освободени от лицензни и абонаментни такси за пловдивските училища.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата.

Към момента между 35-40 на сто от децата посещават детските градини в сборни групи. Три пъти дневно в детските ясли се прави дезинфекция, когато децата не са в стаите, като достъпът на родители до помещенията е ограничен.

„От следващата седмица сме готови да започне нормалният учебен процес. Изпратили сме всички указания за дезинфекция, преди и след занятията, за спазване на личната хигиена и проветряване на класните стаи“, уточнява Стоянов.

Той е подчертал, че стриктно ще се следи за болни деца или служители, като се спазват всички разпореждания. Част от училищата вече са започнали цялостната дезинфекция, като се спазва списъкът от препарати, които трябва да се използват.

- реклама -