проект, ученици,"UniSpace", Бизнес лейди

Ученици от варненската математическа гимназия показват 3D модел на човешка колония в космоса

Учениците от варненската математическата гимназия „Д-р Петър Берон” – Иво Песев и Александър Георгиев, ще представят за първи път 3D модел на проекта за човешка колония в космоса „UniSpace“.

Това ще се случи по време на четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.

Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов – Вицепремиер по икономическата и демографската политика на Р България, с участието на Министъра на икономиката – Емил Караниколов и Министъра на труда и социлната политика – Бисер Петков.

С проекта „UniSpace“ учениците от варненската математическа гимназия спечелиха 1-во място на Международния конкурс на НАСА.

Освен, че ще представят проекта, те ще покажат и 3D макет на човешката колония. Иво и Александър ще споделят за мечтаните професии и какво е най-ценното качество, което трябва да притежава техният бъдещ работодател.

Проектът „UniSpace“ ще бъде представен на Икономическия форум със съдействието на SAP. През май месец награденият екип от петима дванадесетокласници е поканен да представи разработката си пред Конференцията за международно космическо развитие на НАСА и Американското космическо общество в Лос Анджелис, Калифорния.

Регистрация за Икономическия форум в София можете да направите на сайта на инициативата www.companyoftheyear.eu, където можете да намерите и актуална информация за панелите, лекторите и темите, по които ще се дискутира. На сайта можете да запазите и вашето място за форума и гала вечерята по награждаване на топ компаниите за 2017.

 

 

- реклама -