Учени разясниха колко пъти секс седмично ни правят щастливи

Има връзка между секса и това колко е щастлив човек. Това показва изследване, проведено от университета в Торонто. Препоръчителната доза е веднъж седмично.

Ако в момента сте във връзка, естествено е да се чудите колко често други двойки правят секс. Това, което е полезно да знаете е, че няма стандарт за това колко често да правите секс.

Сексологът Джес О’Райли казва, че когато сте заобиколени от ежедневен стрес, е съвсем нормално да не сте в настроение за секс, но ако искате да подобрите сексуалния си живот, няма нищо лошо в това.

Всъщност е вярно, че ако правите повече секс в една връзка, ще бъдете по-доволни и по-щастливи от нея.

жени зодии секс астрология секс, платена любов, проституки, мъже

„Сексът веднъж седмично е достатъчен за поддържане на връзката и увеличаване на щастието от нея. Но ако искате повече секс, трябва да говорите за това с партньора си“, отбелязва специалистът.

Данните от изследователския екип показват, че хората от 20 до 29 години правят секс около 112 пъти годишно.

Това е приблизително два пъти седмично. Двойките между 30 и 39 години признават, че правят секс 86 пъти годишно. Хората над 45 години правят секс веднъж седмично.

„Някои хора имат щастливи връзки и без секс. Има хора, които имат по-малко желание и това е напълно нормално“, казва още О‘Райли.

„Секс за сдобряване“ не е случаен израз.

Колкото по-често правите секс и колкото по-отворени сте един към друг, толкова по-голяма е вероятността да комуникирате по-лесно с партньора си за вашите сексуални фантазии и желания. Обаче, само защото не правите любов всяка вечер не означава, че не сте щастливи. „Не чакайте настроенията ви да съвпадат, просто попитайте партньора си какво иска“, казва О’Райли.

- реклама -