Анастас Герджиков, инициативен комитет,

Учени, хора на изкуството и малко политици влизат в инициативния комитет на проф. Герджиков

12 ректори на университети у нас ще влязат в инициативния комитет, който ще издигне официално кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент на България. Част от комитета ще станат популярни хора на изкуството и прочули страната ни зад граница.

Певицата Богдана Карадочева ще бъде част от инициативния комитет. Тя казва, че подкрепя проф. Герджиков, защото ни трябва смирение.

Стефан Цанев също застава зад професора защото е изцяло различен от действащия президент и по думите му ще има интересен сблъсък на идеи, философия и визия между двамата, съобщава БНТ.

Валя Балканска също ще подкрепи ректора на СУ в президентската надпревара. За нея проф. Герджиков е нов човек и иска да го подкрепи.

И Теодосий Спасов влиза в Инициативния комитет с аргумента, че ни трябва единение, а не разделение.

Подобни са аргументите и на проф. Николай Овчаров и на проф. Румяна Коларова.

„Смятам наистина, че той е човек, който може да умиротвори нацията. Честно казано, това е голямата ми мечта. Най-сетне да мирясаме, стига вече сме се конфронтирали българите. В края на краищата една нация, един народ сме. Мисля, че и с първите изявления, а и доколкото го познавам, това е човек, който действително ще допринесе в тази насока“, каза проф. Овчаров, цитиран от БНТ.

„Активът, с който проф. Герджиков влиза като конкурент на Радев, е нещо, което аз високо ценя. При проф. Герджиков няма да има това желание да концентрираш власт, това желание да контролираш всичко. Това, което забелязваме при президента Радев. Също много важно е да подчертаем, че проф. Герджиков едва ли ще влиза в такъв тип бабаитлъкски стълкновения, на които е склонен Румен Радев“, коментира проф. Коларова.

Има информация, че в инициативния комитет ще влезе и юристът и депутат от ГЕРБ в последния парламент Радомир Чолаков.

Срокът за регистрация на Инициативните комитети за издигане на кандидатури за президентските избори е до 17.00 ч. в понеделник, 4 октомври.

- реклама -