Учени доказаха: Това е идеалната жена за 80% от мъжете

Какви жени избират 80% от всички мъже на Земята – научни изследвания.

Експертите анализираха поведението на мъжете и жените и стигнаха до извода каква трябва да бъде жената, за да се хареса на 80% от мъжете. И така, кои жени са най-привлекателни?

Широки бедра
Мъжете харесват жени с широки бедра. Има теория, че широките бедра са показател, че такава жена е готова да даде на мъжа добро потомство, здраво и силно. Това е несъзнателен избор, защото много мъже просто не могат да си обяснят защо харесват жени с широки бедра и тънка талия. Тези фигури се наричат „круша“ или „пясъчен часовник“.

Дълги крака
Мъжете много харесват, когато една жена има дълги крака.

Фактът на дължината не играе голяма роля тук, защото говорим за визуално дълги крака.

Това означава, че жената може да бъде с всякакъв ръст.

Това обяснява и защо повечето мъже харесват жената да носи токчета – защото визуално удължават краката.

Средно телосложение
Сравнително малък брой мъже харесват дебели или прекалено слаби жени. Около 75% от мъжете в Европа избират жени със средно телосложение. В САЩ – над 90%. Такива параметри изглеждат по-здравословни и хармонични, въпреки че, разбира се, те трябва да се разглеждат заедно с други, а не да се ръководят само от числата на кантара.

Женственост в гласа и маниерите

Женският глас е ключът към успеха.

Дори ако една жена има груб глас, тя може да научи женски маниери, да говори малко по-меко. Проучванията показват, че мъжете реагират на груб, дълбок женски глас по различен начин, отколкото на гласовете на своя пол: изглежда им груб, с претенция за лидерство и дори агресия.

Младост

За съжаление статистиката тук е безпощадна: мъжете харесват жени от 18 до 30 години. Само гримът или добрите гени могат да спасят нежния пол. Но пък доста мъже над четиридесет години са много по-склонни да гледат жените над тридесет години. И още една добра новина: всяка година прагът на женската младост се измества и днес жена над тридесет години може да се нарече момиче – това е норма, а не опит за разкрасяване на реалността.

Тъмен цвят на очите
Изненадващо, белите мъже са най-привлечени от жени с тъмни очи. Учените не успяха да обяснят това. Може би е съвпадение, но около 65% от белите мъже харесват тъмнооки жени. При мъжете с тъмна кожа тази цифра е малко по-висока.

Подходяща височина

Мъжете избират жени със същата височина като тях или малко по-ниски. Според изследвания на учени от САЩ и Канада, приблизително 10% от общия брой двойки, в които мъжът е по-нисък от жената, са успешни. Този брой е значително по-нисък при мъжкия пол като цяло, тъй като много рядко се срещат такива двойки, при които мъжът е по-нисък.

Контрастен цвят на косата

Поне от сто години не спират споровете кои жени се харесват повече – блондинки, червенокоси или тъмнокоси. Никой наистина не може да даде отговор.

Дори статистиката постоянно дава различни отговори на този въпрос.

В крайна сметка учените все пак стигнаха до определени обективни заключения.

Факт е, че мъжете не избират блондинки или брюнетки, а жени, чийто цвят на косата контрастира с дрехите и кожата. Например, брюнетка със светла кожа без тен ще бъде много търсена. Загоряла блондинка или червенокоса – също. Но една блондинка с аристократична бледност вече не се интересува особено мъжете.

Естественост

Приблизително 80-85% от мъжете харесват естествената красота. За да се хареса на мнозинството, една жена не трябва да има изкуствени гърди, много грим, татуировки, изкуствени коси и прочее.

 

- реклама -