теч

22 убити и 59 ранени при атентат на концерт на Ариана Гранде в Манчестър – СНИМКИ/ВИДЕО

Две експлозии на стадиона „Манчестър арена“ след концерта на Ариана Гранде отнеха живота на най-малко 22 души, а ранените са 59

Информацията бе потвърдена от полицията в Манчестър. Тя уточни още, че ще „третира инцидента като терористично нападение, докато не се докаже обратното“.

Северозападното антитерористично командване също определи трагедията на стадиона като „вероятен терористичен акт“. По данни на „Ен Би Си Нюз“ британските власти подозират, че става дума за атентатор самоубиец.

По-рано „Би Би Си“ предаде за над 30 убити

Според британските медии става дума за предимно непълнолетни младежи. Към 22:35 местно време полицията в Манчестър се отзова на „спешен случай“ в „Арена Манчестър“, където бяха чути два силни тътена, „наподобяващи взрив“. По-късно властите потвърдиха, че има убити и ранени при инцидента на закрития стадион в града. Техният брой обаче бе неизяснен досега.

Службата за спешна медицинска помощ в Северозападна Англия съобщава, че 59 души са били хоспитализирани в болниците в града след експлозията в „Манчестър Арена“.

От службата уточниха, че на място е оказана медицинска помощ и на мнозина леко ранени хора

Що се касае до източника на детонациите, двете основни версии бяха свързани с изстрели от огнестрелно оръжие или избухнала бомба. Но впоследствие бе потвърдена втората. Детонациите са чути веднага след края на концерта, когато хората са започнали да се разотиват. Паниката бе огромна. Много от посетителите на концерта са непридружени непълнолетни. В социалните мрежи родители се опитват да се свържат с децата си. Всички улици в близост до стадиона са затворени от полицията. Към мястото са изпратени множество линейки и най-малко 50 полицейски автомобила, предава в. „Гардиън“, който следи ситуацията.

Междувременно силите на реда съобщиха за открито взривно устройство.

Певицата Ариана Гранде е изпаднала в тежка истерия след кървавото нападение. Цялото й европейско турне, което трябваше да обхване Англия, Белгия, Полша, Германия и Швейцария, ще бъде отменоно.

Причината са не само мерките са сигурност, но и здравословното й състояние, което в момента е зле. Близки на 23-годишната изпълнителка съобщават, че тя е абсолютно неутешима и е получила тежък пристъп на истерия заради трагедията тази нощ. Очаквайте още подробности.

- реклама -