Убитата рейнджърка била намерена натъпкана в ракла и със счупен врат

Задържаният за убийството на Десислава Стоянова Станислав Каменов е направил частични самопризнания. Тялото на рейнджърката е открито натъпкано в ракла в жилището, което той обитава.

Жертвата е била със счупен врат и множество наранявания по лицето

Тепърва обаче ще се уточнява дали когато е вкарана в шкафа, жената все още е била жива и дали е имало сексуално посегателство.

42-годишният задържан е криминално проявен и осъждан, бивш военнослужещ, който е участвал в три задгранични мисии.„Як е, притежавал е бойни умения. Той е един от пострадалите в мисията ни в Кербала. После става обучител на рейнджъри, които се подготвят за мисии в чужбина. Самият той е бил и на две мисии в Афганистан“, обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Разследващите обаче обясниха, че жертвата и задържания са били приятели и няма данни да са били интимни

Имало обаче данни за неуредени финансови отношения между двамата – убитата е оставила лекия си автомобил на Светослав, който обещал да ѝ го ремонтира. След като минали повече от 2 седмици, жената отишла да му търси сметка, след като разбрала, че колата е подготвена за продажба в автоморга и е смачкана.

рейнджър

Възникнала е кавга между тях, при което мъжът е нанесъл удари в главата на 40-годишната жена.

Първоначално Светослав е бил обявен за издирване, защото имало информация, че Десислава е изчезнала след среща с него и той е бил последния човек, който я е видял. Той се скрил във врачанско село, където се свързал със свой роднина, който работи в МВР.

„Казал е на полицейския служител да се яви в силно гориста местност. Заявил, че ако не дойде сам щяло да стане страшно“, обясни още Попов.

Бившият военен е осъждан за фалшив сигнал за бомба в банков клон в Сопот, шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на ПТП, както и неплащане на издръжка.

Рейнджърката е била убита на 29 и 30 октомври. Когато дни след това влизат в дома й, полицаите заварват жилището отключено, с работещо осветление и електрически уреди. Вчера полицията откри и колата на Десислава в автоморга.

Днес на Каменов ще бъде повдигнато обвинение за умишленото умъртвяване на Десислава, поясни наблюдаващия прокурор.