изнасилване

Убийството в Стара Загора заради изнасилване

Убийството в Стара Загора е заради изнасилване. Това е разказала пред разследващите 18-годишната девойка, която беше задържана за престъплението.

Момичето с инициали М.Г. няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Същата работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното й място убитият е осъществил контакт с обвиняемата М.Г., съобщиха официално от прокуратурата.

Трупът на Богдан Динев на 62 г. е открит в дома му от неговата племенница. Той бил с множество прободни рани в областта на корема и слабините.

След оглед на местопрестъплението и разпити на свидетели са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска на трупа, съдебно – медицинска на обвиняемата, психолого–психиатрична на обвиняемата, както и за изследване на веществени доказателства.

Извършителката на престъплението е установена часове след откриване на трупа при осъществена от нея комуникация с полицейски служител, при която е разказала за своя среща с жертвата, осъществена вечерта на 25.07.2016 г. Съобщила е за упражнено спрямо нея престъпление – „изнасилване” от страна на пострадалия.

Жертвата Богдан Динев е многократно осъждан, изтърпявал наказания „лишаване от свобода“, включително за престъпления по глава „Разврат“ на Наказателния кодекс.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа.

Очакват се резултатите от назначените експертизи, за да стане ясни причините за действията на обвиняемата.

- реклама -