убийство, Разград, тяло разчленено, жена
снимката е илюстративна

Убийството в Кнежа: 17-годишното момче е пребито до смърт с бухалка

До края на деня двамата задържани за убийството на 17-годишно момче от Кнежа се очаква да бъдат привлечени като обвиняеми. Това съобщи пред медиите днес зам.-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски, предава БТА.

Той обясни, че единият от задържаните вече е с наложена мярка за задържане за 72 часа, предстои такава да бъде наложена и на другия заподозрян в убийството. След това ще се пристъпи и към вземане на постоянна мярка за арест.

Според представените днес факти престъплението е извършено в нощта на 28 срещу 29 ноември около полунощ. Сигнал в полицията за изчезналия младеж е подаден от неговите родители във вторник.

Според разследващите убитият не се е познавал с двамата задържани, които са на около 20-21 години. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно.

„При връщането към Кнежа в автомобила възниква конфликт“, коментира прокурор Пачевски.

Той допълни, че убитият младеж провокирал двамата в купето с агресия – извадил бутафорно оръжие – запалка, наподобяваща пистолет.

По думите му обвиняемите са заявили, че пострадалият е проявил агресия. Убийството е настъпило в резултат на удари с дървен предмет, тип бухалка.

Предполага се, че боят е започнал в колата. След престъплението тя била измита. Предстои да бъде изследвана от специалисти.

„Няма данни за напрежение както в Кнежа, така и в Бяла Слатина“, категоричен бе комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Според него убийството не е битово, извършено е по жесток начин.

В хода на разследването не са събрани доказателства, че задържаните са били дилъри на дрога, нито за отвличане на жертвата, каквито спекулации се появиха в медиите.

Двамата признават вината си и засега съдействат на разследването. Те не са употребили алкохол преди ударите.

Задържаните не са криминално проявени. Само единият има средно образование. Не работят, на единия родителите са в чужбина, а на другия бащата живее в Бяла Слатина, а майката – в София, добавиха разследващите.

Убитият младеж, макар и само на 17 години, преди около месец станал баща. Бебето е на 30 дни, стана ясно още на пресконференцията.

В памет на загиналия младеж община Кнежа обяви траур със заповед на кмета Йлийчо Лачовски.

- реклама -