Убийството на Къро може да е свързано с кокаинови канали в ЮАР (Версиите)

Убийството на Къро може да е свързано с кокаинови канали в ЮАР. След убийството на Георги Илиев основните интересни активи на ВИС бяха поставени под контрол на Къро и неговия колега от групировката.

За убийството на Къро има хипотези,

които са свързани с България, но и такива, които са свързани с Южна Африка и глобалните криминални мрежи. Знае се много малко по случая. В Южна Африка сътрудничат много ограничено. Убийството му може да бъде обяснено с участието му в кокаинови канали в ЮАР.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ експертът по сигурност Тихомир Безлов.

По думите му Къро е наследник на ВИС-2.

„С висока достоверност е обвинението за участието му в убийството на Любо Полиция като подбудител. Това показа сблъсък в структурата на Къро“, допълни Тихомир Безлов.

Безлов добави, че Къро бе включен в тема с опити за убийство, взривове, прокуратура. Според него темата е интересна предвид ситуацията напоследък.

Междувременно продължава разследването

на покушението в имение в Кейптаун. Според източници на NOVA са убити издирваният от Интерпол Красимир Каменов-Къро, жена му и още двама души.

Последно името на Къро беше в медиите преди месец и половина, когато главният прокурор Иван Гешев намекна за заговор срещу прокуратурата.

Покушението е станало в четвъртък сутринта

в къщата, в която се предполага, че са живеели 55-годишният Каменов и семейството му в квартал на Кейптаун. Информацията на този етап остава оскъдна.

Местните медии твърдят, че районът е патрулиран

от денонощна охрана, което подсказвало, че става дума за умишлено нападение, а не за обир или подобно престъпление.

Българските власти съобщиха за смъртта на четирима души, за които се предполага, че са български граждани, но към момента няма потвърждение на тяхната самоличност.

- реклама -