Франция
сн. БГНЕС

Убийството на френската полицайка е категоризирано като терористичен акт

Френският премиер Жан Кастекс нарече нападението над полицайка близо до Париж терористичен акт.

Неизвестен на няколко пъти е намушкал с нож гърлото на жената, която се занимавала с административни въпроси в управлението.

сн. БГНЕС

Според съобщения в медиите, нападателят е извикал няколко пъти „Аллах акбар!“. Отбелязва се също, че той е бил гражданин на Тунис и е дошъл във Франция през 2009 г. Нападението срещу полицейското управление в Рамбуйе (на 60 км югозападно от Париж) бе извършено днес в средата на деня. Нападателят, 36-годишен тунизиец, намушка жена на вратата във фоайето на управление, в резултат на което тя скоро почина. Полицейските служители, които са били на входа на сградата, са изстреляли няколко куршума по нападателя. В тежко състояние той е хоспитализиран и скоро е починал от раните си.

Президентът Еманюел Макрон заяви, че Франция никога няма да се поддаде на „ислямисткия тероризъм“ след фаталното пробождане на жена служител в полицията от заподозрян екстремист.

„В нашата борба срещу ислямисткия тероризъм ние никога няма да отстъпим“, написа Макрон в Туитър, назовавайки убитата жена Стефани, съобщава АФП.

сн. БГНЕС

Той подчерта, че цяла Франция сега е заедно със семейството на починалата служителка, нейните колеги и всички правоприлагащи органи.

- реклама -