Убиха мъж в Първомай – има задържан

В Първомай убиха 33-годишен мъж. Той е бил намушкан няколко пъти с нож в апартамента на задържания за престъплението, това уточни зам.-директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Васил Костадинов, съобщава БНР.

„С пострадалия са били в приятелски отношения. В резултат на възникнал спонтанно конфликт, извършителят с помощта на нож нанася няколко прободни рани, след което е откаран в болнично заведение“, съобщи Костадинов.

За извършителя се знае, че е на 50 години и е криминално проявен.

„След нанасяне на удара с нож в областта на корема, пострадалият се е опитал да напусне дома на извършителя. Бил е подгонен на улицата, настигнат след около 50 метра, на място е съборен, там е и починал“, добави зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Ножът е намерен и е приобщен като веществено доказателство. Има свидетели и текат разпитите им. На задържания, за 24 часа за престъплението, предстои да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство.

Той е осъждан 9 пъти, в повечето случаи за кражба, а също така и за причиняване на средна телесна повреда, информира още прокурор Гавраилов.

„През 90-те години е изтърпавал доста дълго време наказание лишаване от свобода. Последните му осъждания са за дребни кражби, за които му е била наложена пробация“.

- реклама -