Убиха една 67-годишна легенда! Спряха информацията за нивото на река Дунав в радиоефира

От  днес в ефира на програма „Хоризонт“ спира да звучи хидрологическият бюлетин за нивото на река Дунав. Той се излъчваше всеки ден след новините в 15.00 часа на три езика-български, френски и руски.

По предложение на директора на „Хоризонт“ Васил Велев и след разговори с Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ – град Русе Управителният съвет на БНР реши да спре излъчването на бюлетина за нивото на реката.

radioВ края на новините в 15.00 часа вече ще се съобщава, че информация за нивото на Дунав може да бъде открита на страницата на Изпълнителната агенция – www.appd-bg.org. В критични ситуации в ефира на програма “Хоризонт” ще се излъчват съобщения, когато тази информация представлява сериозен интерес за обществото.

„Информация за нивото на река Дунав в сантиметри“ е предаване рекордьор в ефира на БНР. Върви без прекъсване от 1949 г. до днес и се излъчва по достъпна за корабите честота.

korabi-po-dunavОт всички членки на Дунавската комисия, единствено България и Сърбия  информираха за нивото на река Дунав чрез радиоефира.

- реклама -