Омар Матиин е ходил и преди в гей клуба, в който уби 49 души

Убиецът от Орландо засичан и друг път в гей клуба

Нови факти около стрелбата в гей-клуб „Пулс“ в Орландо, в която загинаха 49 души.

Посетители на заведението са дали показания, в които твърдят, че са виждали многократно убиецът Омар Матиин в заведението. Очевидно мъжът е ходил там на проучвателни мисии, докато е подготвял кървавото нападение. Свителите твърдят, че бил агресивен, особено под влияние на изпития в клуба алкохол.

Също така има данни, че е използвал приложения, специално ориентирани към гейовете, като например Grindr, чрез което се е свързвал с някои от посетителите на „Пулс“. ФБР не потвърждава данните, но обявиха, че бюрото проверява информацията.

Стрелецът от Орландо е заявил, че действа от името на Ислямска държава, а малко по-късно терористичната групировка припозна Омар Матиин за свой войн и пое отговорност за нападението. Президентът Обама обаче заяви, че за сега няма данни терористичния акт да е подготвян извън страната и да е свързан с ДАЕШ. По думите му става въпрос за сексуална омраза и хомофобия.

Стрелбата повдигна за пореден път въпросът в САЩ за необходимостта от по-строг контрол върху продажбата на оръжия и даването на разрешителни за ползването им. Особено след като стана ясно, че убиецът от афганистански произход е бил служител в голяма компания за сигурност.

 

- реклама -
error: Съдържанието е защитено