Омар Матиин е ходил и преди в гей клуба, в който уби 49 души

Убиецът от Орландо работел за фирма за сигурност

Омар Матин, който уби 50 и рани 53 души при масово убийство в Орландо, Флорида, е работел за британската фирма за сигурност G4S Plc., която има клиенти в над 100 държави по света, сред които включително е американското правителство, съобщи агенция Блумбърг.

g4s_logoМатин е работил за G4S от 10 септември 2007 г. и компанията оказва съдействие на ФБР при разследването на случая от Орландо, заяви нейният шеф за Северна Америка Джон Кенинг. „Шокирани и опечалени сме от трагичното събитие в нощния клуб в Орландо. Нашите мисли и молитви са с всички приятели , роднини и хора, пострадали при тази неописуема трагедия“.

Базираната в Лондон компания не успя да спечели сериозен договор за приютяване на бежанци, а през 2012 г. беше критикувана за непредоставяне на достатъчно мерки за сигурност по време на олимпийските игри в Лондон.

G4S систематично е една от най-големите фирми по сигурността в договорни отношения с федералното правителство на САЩ след терористичните атаки от 11 септември, като работи най-вече с отделите за вътрешната сигурност, каза анализаторът Кевин Бранкато, предаде Блумбърг. През 2015 г. договоритеу на компанията с американското правителство са били на стойност 89,3 млн. долара.

Escort-Service-bangadesh

Компанията има 611 000 служители по света, сред дейностите й са обслужване на затвори, предоставяне на мерки по сигурността на летища и пристанища, както и превозване на парични пратки, сочи интернет страницата й, съобщи агенция Блумбърг.. Нейнате централа в САЩ е в Юпитер, Флорида, на около 200 км. югоизточно от Орландо.

- реклама -