Северин Красимиров

Убиецът на Виктория е вменяем, отива на съд

Петорна съдебно медицинска, психологична и психиатрична експертиза показва, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за убийството на журналиста Виктория Маринова. Предстои Окръжна прокуратура –  Русе да внесе в съда обвинителния акт. Северин ще бъде съден за изнасилването на Виктория на 6 октомври миналата година и убийството й, извършено с особена жестокост.

Виктория Маринова

Според експертизата Северин има лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност. Описан е като импулсивен тип, който обаче може да разбира значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Разследването на убийството на Виктория беше взето под специален надзор по разпореждане на главния прокурор. Екип прокурори до момента е извършил разпити на 30 свидетели, назначени са 19 експертизи. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Северин беше задържан в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане в Германия и беше върнат в страната ни. С определение на Окръжен съд – Русе на Северин Красимиров е определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

- реклама -