Уникална нова фабрика произвежда рециклиращи кегове за бира за еднократна употреба

В село Стоб, община Кочериново беше открита нова фабрика за производство на кегове за бира и кенове за напитки за еднократна употреба.  

За първи път в България, производители и дистрибутори ще могат да се възползват от новата технология за производство на кегове за еднократна употреба, които са 100% рециклируеми. Това обясни за Flashnews един от инвеститорите Валентин Игнатов.

В България всички кегове са алуминиеви и за многократно приложение, а в Европа отдавна се предлагат кегове за еднократна употреба. Алуминиевите кегове са неудобство, тъй като те трябва да се връщат, изисква се депозит от дистрибутора и трябва да се мият и поддържат , допълва Игнатов. „Тази технология дава възможност това да се промени.“

Фабриката в село Стоб  произвежда и кенчета за бира, безалкохолни напитки и газирана вода. Новото тук е, че няма изискване за минимален тираж за производство, т.е.  търговецът може да поръча да бъдат произведени специално за него,  колкото прецени етикирани бройки. Няма изискване като при останалите производители – бройките да бъдат минимум 250 хиляди или половин милион.

Лично игуменът на Рилския манастир Евлогий Адрианополски освети сградата и поточните линии за здраве, късмет и берекет за инвеститорите и работниците.

Съдружници в начинанието са Димитър Стойков и Валентин Игнатов.  На откриването присъстваха кметът Иван Минков, приятели и бизнес-партньори на предприемачите.

За настроението на гостите на откриването на фабриката се погрижи танцовият ансамбъл Пиринче.

 

 

- реклама -