Twitter става платен (вижте колко ще е таксата)

Twitter става платен. Това предава „24 часа“, като се позовава на самата корпорация. Социалната мрежа беше купена преди седмица от милиардера Илон Мъск. Той е придоби за 44 млрд. долара, като в последствие каза, че достъпът до нея ще стане платен.
Twitter потвърди, че потребителите ще плащат по 8 долара месечно за синия знак, който показва официалните профили.

Досега синият знак се даваше на знаменитости, политици и медии. Все още не е ясно как Twitter планира да потвърди самоличността на обикновените граждани които плащат таксата.

Те ще виждат два пъти по-малко реклами и ще могат да публикуват по-дълги видеа. Засега услугата е достъпна само за САЩ, Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания.

Мъск придоби мрежата след битка, гарнирана с обрати и продължила дълги месеци.

Самият Мъск публикува тогава туит, който гласеше: „Птицата е освободена“, в очевидна препратка към логото на платформата и продажбата.

По-рано Мъск каза още, че не купува Twitter, за да спечели, а по хуманни подбуди и „цивилизацията да има общ дигитален градски площад.

Това сложи край на сагата, при която Twitter се обърна към съда, за да задължи милиардера да спазва условията на сделката за придобиване, от която той се опита да се откаже.

Илон Мъск изтри профила си в Туитър

Илон Мъск изтри страницата на Space X във Фейсбук

- реклама -