Twitter

Twitter смята да премахне опцията „харесване“

Twitter обсъжда възможността да премахне опцията за харесване на съобщения в социалната мрежа. Това съобщи говорителят на социалната мрежа за микроблогинг Брендън Бормън, като подчерта, че това едва ли ще се случи в близко бъдеще.

Изпълнителният директор на компанията Twitter Джек Дорси заяви, че не е почитател на опцията с формата на сърце и скоро би се избавил от нея, съобщава вестник „Дейли Телеграф“.

След това от пресслужбата на Twitter уточниха, че постоянно „преосмислят всичко, което засяга услугата“, включително и посочената опция. „Ние сме на ранен етап от работата и за момента не планираме да даваме подробности“, добавиха от компанията.

Бормън по-късно внесе следното уточнение: „С две думи по повод „харесването“. Дадохме да се разбере, че се обсъжда подобна възможност. Джек даже говори за нея пред Конгреса“. Конкретни срокове няма. Това няма да се случи скоро“, добави той.

Месечната аудитория на Twitter достигна около 355 милиона души през юли тази година. Пазарната капитализация на компанията надхвърля 24 милиарда долара.

- реклама -