Меган
сн. БГНЕС

Твърденията на Меган Маркъл за расизъм в кралския двор стигнаха до британския парламент

Председателят на опозиционната британска лейбъристка партия Киър Стармър призова обществеността да приеме сериозно думите на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, че представители на кралското семейство са били загрижени за цвета на кожата на нероденото й дете.

„Много е тъжно да се наблюдава подобно нещо в семейството. Темите за расизма и психическото състояние, които Меган повдигна, са много сериозни. Това напомня, че твърде много хора са изправени пред расизъм във Великобритания през 21 век. Това трябва да бъде взето много сериозно“, каза той.

„Не можете да съдите никого по цвят на кожата или по психика. Това е по-дълбок въпрос, отколкото само на кралското семейство. В продължение на много години не отделяхме достатъчно внимание на този въпрос и отлагахме тази дискусия за по-късно“, каза лидерът на лейбъристите.

На свой ред представител на британския премиер Борис Джонсън заяви, че не е гледал интервюто на принц Хари и Меган Маркъл по американската телевизионна компания CBS.

„Изявленията, направени в интервюто, са работа на Бъкингамския дворец. Премиерът по-рано даде да се разбере, че расизмът няма място в обществото“, цитира агенция Ройтерс изявленията на говорителя на Джонсън.

Интервюто на принц Хари и Меган Маркъл с телевизионната водеща Опра Уинфри беше излъчено по CBS в неделя вечерта.

сн. БГНЕС

По време на разговора херцогинята на Съсекс разкри, че е шокирана от „разговора за това колко тъмна може да бъде кожата“ на сина й Арчи, когато той се роди. Освен това тя подчерта, че по време на бременността й е била буквално готова да стигне до самоубийство поради натиска, упражняван от някои представители на кралското семейство, както и от медиите и социалните мрежи.

Според спомените на херцогинята тя „просто не искала да живее повече“ и това „била много очевидна, истинска, плашеща и постоянна мисъл“. Маркъл се определи също като жертва на „истинска кампания за клевета“.

- реклама -