Тувалу- изчезващите острови-СНИМКИ

Най-важните туристически забележителности в Тувалу са няколко красиви атола в Тихия океан. Тази малка разпръсната в океана страна е била позната в миналото като островите Ellice – на името на английски мореплавател открил някои от островите. Държавата Тувалу е отдалечена на хиляди километри от най-близкия континент. Според географските карти Тувалу принадлежи към Полинезия. Страната се намира в югозападната част на Тихия океан, близо до островите Фиджи и Самоа. Република Тувалу представлява разпръснати на голямо разстояние пет атола и 4 рифови острови на обща площ от 26 км2.

Заради покачване нивото на световният океан Тувалу е застрашен от бавно изчезване.

Между другото такъв проблем имат атракциите в Кирибати. Близостта на екватора и теченията в океана обуславят два сезона – сух и дъждовен. От март до ноември е сухият, а през останалото време е дъждовен със средни годишни валежи от 2500-3500 милиметра. Населението се прехранва с риболов и отглеждане на банани, кокосова палма и ананас. Туризмът е слабо развит. Причината за това е голямата отдалеченост на островите и голямата конкуренция на атракциите в Фиджи и забележителностите в Самоа.

Най-красивите забележителности в Тувалу

Едва 7 000 туристи посещават Тувало през годината. Основното средство за придвижване на населението между островите е кануто. Тувалу разчита изключително много на чуждестранната помощ, която от една страна помага на населението с храна, вода и медикаменти, но опаковките няма къде да се изхвърлят и са голям проблем за опазване на околната среда. Природата на островите е много крехка и зависима от човека. През последните години местното население е принудено да се изхранва, чрез направата на сувенири от миди, корали и други морски дарове.

Природни забележителности в Тувалу

По този начин нарушават и без това крехкото равновесие на природата. Най-интересните забележителности в Тувалу, които евентуално привличат туристите са подводното гмуркане и подводен риболов, както всички ветроходни спортове на остров Funafuti. Добре е да си носите собствено оборудване, защото на островите има недостиг на такова оборудване, а ако има е доста скъпо. За сметка на това може да направите страхотни снимки на природата в Тувалу или да обиколите островите с яхта. Проблем за плуването около островите са големите приливи и отливи, за сметка на това в плитките лагуни е сравнително безопасно.

Идеи за почивка на Тувалу не са много.  Има няколко защитени района около Тувалу. Funafuti Area – защитен морски парк, който се състои от 6 малки острови, дом на много тропически риби и птици. Имате възможност срещу заплащане да наемете моторна лодка в този красив парк.

Около Niulakita може да се докоснете до красивите бели плажове с богата флора и многообразието на фауната в близкия риф. Нашата виртуална разходка завършва на най-външният остров Nui. Представлява малка лагуна, няколко палми, които растат на тихите самотни плажове.

- реклама -