Доналд Туск, Македония Албания ЕС разширяване

Туск: Лидерите на ЕС да отложат Брекзит

Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще препоръча на лидерите на 27 държави от ЕС да приемат искането на Обединеното кралство за отлагане на датата на Брекзит до 31 януари 2020 г.

Джонсън преди това спря законопроекта за Брекзит в очакване на решение на ЕС относно удължаване на процеса на излизане от ЕС, докато позицията на правителството остава същата: премиерът се противопоставя на удължаването на Брекзит.

„След решението на премиера Борис Джонсън да спре ратификацията на споразумението за оттегляне и да избегне Брекзит без сделка, ще препоръчам 27 -те държави от ЕС да приемат искането на Великобритания за отлагане.“, написа Туск в Туитър.

След решението на премиера Джонсън да спре процеса на ратифициране на Споразумението за оттегляне и за да се избегне сделка ца Брекзит ще препоръчам на EU27 да приеме искането на Великобритания за удължаване. За това ще предложа писмена процедура., написа Туск днес (@eucopresident)

Британските депутати отказаха да разгледат законопроекта за Брекзит в рамките на три дни, както настоя Джонсън. В същото време парламентаристите приеха по принцип текста на споразумението, предложен от премиера с ЕС.

- реклама -