Туск към Борисов: Свърши много работа за Западните Балкани. Впечатлен съм!

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск обсъдиха подготовката на срещата на Западните Балкани, която ще се проведе на 17 май в София. Двамата разговаряха в рамките на срещата на лидерите на страните от Процеса „Бърдо-Бриони“ в Скопие.

Доналд Туск поздрави българския премиер за усилията, които страната ни полага за успешното провеждане на срещата на върха в българската столица. „Успяхме да покажем на Европа, че без Балканите не може да има стабилност, нито в Европа, нито в региона, затова трябва да им бъде дадена ясна европерспектива“, посочи още Туск.

„Харесвам твоя подход и работата ти. Всички твои анализи за Западните Балкани се оказаха верни. Доволен съм от резултатите от споразумението за добросъседство с Македония. Заев каза, че стокообменът веднага се е повишил. Наистина
свърши много работа за Западните Балкани. Резултатите са впечатляващи!“. Това е казал председателят на Европейския съвет Доналд Туск на премиера
Бойко Борисов.

Бойко Борисов също благодари за подкрепата на председателя на Европейския съвет в евроатлантическия път на страните от Западните Балкани. „Не съм мислил, че председател на Европейски съвет ще тръгне и ще обиколи Балканите, за да придобие лична представа за тях. Мисля, че заедно с теб може да предадем нашите очаквания за европейска перспектива на Балканите“, посочи още българският премиер.

- реклама -