геноцид Турция локдаун Турция, комендантски час, мерки

Турция въвежда допълнителни ограничителни мерки за пребивавалите във Великобритания, Дания, РЮА и Бразилия

Министерството на външните работи на Турция ни уведоми с нота за допълнителни ограничителни мерки срещу разпространението на новия щам на вируса SARS-Cov-2.

Според тях всички пътници, пребивавали през последните 10 дни преди влизането им в Турция във Великобритания или Дания, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес.

Новите мерки засягат и гражданите, пребивавали през последните 10 дни преди влизането им в Турция и в Република Южна Африка или Бразилия. Те ще бъдат настанявани в специализирани помещения, определени с решение на областните администрации, където ще прекарват задължителна 14-дневна карантина.

Пребивавалите през последните 10 дни във Великобритания, Дания, Република Южна Африка или Бразилия, допуснати в Турция и поставени на карантинен режим, могат да се подложат на PCR тест на 10-ия ден от карантината. В случай на отрицателен резултат, те ще бъдат освобождавани, а тези, при които бъде установен положителен резултат, ще бъдат лекувани съгласно предписанията на министерството на здравеопазването на Турция.

Припомняме, че от 29 декември 2020 г. всички пътници на възраст над 6 г. трябва да представят при пристигането си в Турция документ за негативен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването.

Пристигащите, които не разполагат с такъв, подлежат на задължителна 7-дневна карантина, след което следва да си направят тест, като при отрицателен резултат се освобождават от карантината. Гражданите с положителен резултат ще бъдат лекувани според протокола на Министерството на здравеопазването на Турция в турско лечебно заведение.

Изискването за представяне на негативен PSR тест за SARS-COV-2 като условие за качване в самолетите за Турция не се прилага спрямо пътници, които преминават транзит или правят трансфер.

- реклама -