Турция с комендантски час през уикендите

Турция регистрира 7 381 нови пациенти с коронавирус и 161 ежедневни смъртни случая за 24 часа, съобщи Анадолската агенция.

Според данните на министерството на здравеопазването общият брой на пациентите с COVID-19 от началото на епидемията в страната е достигнал 460 916, докато общият брой на жертвите от COVID-19 е 12 672 в страната.

Данните показват, че през последните 24 часа са проведени повече 160 000 теста за COVID-19.

След настъпването на зимата, Турция е свидетел на възраждане на случаите на коронавирус, подобно на останалия свят.

Тъй като ежедневните цифри почти се удвоиха през предходната седмица, правителството въведе редица ограничения и предупреди, че ще въведе и други, ако нивата на инфекция не намалят.

„Вашата подкрепа е задължителна за мерките, които обявихме, за да направим промяна. Стойте далеч от тълпите, доколкото можете “, каза министърът на здравеопазването Фахретин Коджа.

Мерките включват частичен комендантски час от 20:00 часа. до 10 ч. сутринта, което ще бъде наложено в цялата страна през почивните дни.

Освен комендантския час през уикенда е издадена специална заповед за престой у дома за възрастни граждани на възраст 65 и повече години, както и младежи на възраст до 20 години. Възрастните граждани имат право да излизат от домовете си между 10:00 и 13:00, докато хората под 20 години ще могат да напускат домовете си от 13:00. до 16 ч.

Училищата ще останат затворени до края на първия семестър, като учениците ще преминат към онлайн обучение.

- реклама -